Završen Festival slame

Objavljeno 16.07.2012 - Vijesti

Završen Festival slame

Sedmi Slama land art festival završio je sinoć u Osijeku nestajanjem u plamenu slamnate ptice Feniks i slamom ispisane riječi ego, kao umjetničkim simbolom stvaranja nove pozitivne energije i obračuna s osobnim negativnostima

Na slamnatom festivalu koji je počeo 9. srpnja, 25 umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Austrije oblikovalo je slamnatu priču čiji je ovogodišnji motiv bio Feniks, ili Žar ptica kako su je zvali stari Slaveni.

Prvi put festival se s baranjskih polja preselio u Osijek, u Perivoj kralja Tomislava gdje su se spojili zelena trava osječkog parka i slama koja je ostala nakon žetve žita kako bi zajednički dočarali bajkovitost , rekao je akademski kipar Nikola Faller, predsjednik Udruge Slama koji je organizator te kulturne manifestacije.

Na Slama land art festivalu bilo je i brojnih drugih sadržaja – zdrave hrane, ponija na kojima su jahala djeca, vatrenih obruča i drugoga.

U osječkom perivoju umjetnici su od četiri tisuće bala slame proteklih dana oblikovali brojne zanimljive skulpture, od kolijevke do Feniksa višeg od deset metara. Sinoć su Dravom zaplovili slamnati vjenčići s upaljenim lučicama pod nazivom Darovi vodi. U svim programima sudjelovao je velik broj djece i mladih.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u