Odustajanje od mosta je duboko nedomoljubni čin

Objavljeno 10.07.2012 - Vijesti

Odustajanje od mosta je duboko nedomoljubni čin

I dok Nova Vlada tone sve dublje vezana sidrom zvanim Čačić, Tomislav Karamarko sve jasniji i razumljiviji građanima

NEUM/METKOVIĆ – Tomislav Karamarko predsjednik HDZ-a ponovno je kritizirao Vladu oko pelješkog mosta. Iz Neuma gdje se sastao sa šefom HDZ BiH Draganom Čovićem, odustajanje od mosta nazvao je političkim voluntarizmom i duboko nedomoljubnim činom.

– Most je nužnost. Sve druge kombinacije nisu ozbiljne. Ne mogu stanovnici putovati kroz svoju Domovinu sa putovnicom. Oni su tako građani drugog reda. Možete li zamisliti što će biti sa tim ljudima kada Hrvatska uđe u EU, ustvrdio je Karamarko.

– Most je pitanje integriteta i suvereniteta RH. Ono što je učinila Hrvatska vlada koja je obustavila gradnju mosta je duboko nedomoljubni čin, rekao je Karamarko, nglašavajući da Hrvatska mora biti spojena.

Karamarko je također neozbiljnom ocijenio izjavu premijera Milanovića, koji je nedavno kazao da se Hrvatska i BIH neće svađati zbog dva kamena u moru. – To nikako ne može biti ozbiljna izjava jednog predsjednika Vlade i pravnika, koji bi trebao poznavati zakone i Ustav, rezolutan je Karamarko.

Nakon boravka u Neumu i susreta sa čelnicima HDZ-a BIH, predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko posjetio je Gradski odbor HDZ-a Metkovića, gdje je novim članovima na prigodnoj svečanosti uručio članske iskaznice.

Stanislav Soldo

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u