IVANA RADOVNIKOVIĆ & KLAPA KAMPANEL

Objavljeno 09.07.2012 - Zabava

IVANA RADOVNIKOVIĆ & KLAPA KAMPANEL

Došlo je vrijeme za jednu premijeru spota…. I ovo ne bi bilo ništa previše čudno da se ne radi o pjesmi koja je itekako zaslužila spot i koja je na to čekala čak četiri godine

Ivana Radovniković za potrebe svog posljednjeg albuma Cafe koji je objavila prije četiri godine, zajedno sa klapom Kampanel snimila je svoju prvu dalmatinsku pjesmu, pjesmu ‘Škafetin’.

Ova pjesma obilježila je Ivaninu karijeru jer osim što je to njezina, za sada, jedina dalmatinska pjesma, ova je Dalmatinka sa tom pjesmom nastupila u svim većim dvoranama u Hrvatskoj.

Inline image 3

Prvo je na to koncertno putovanje krenula kada su je dečki iz klape Kampanel pozvali kao gošću na svojoj turneji, a onda je tijekom ove godine u sklopu koncertnih klapskih spektakala pjesmu ‘Škafetin’ predstavila i zadarskoj publici na koncertu klape Cambi u dvorani Višnjik, pa varaždinskoj publici u varaždinskoj Areni i na kraju u Zagrebu, u Velikoj dvorani Doma sportova.

Samo na koncertima ovu je pjesmu čulo više od 25 000 ljudi, a zanimljiva je činjenica da su odmah nakon izlaska albuma, glazbeni urednici mnogih radio postaja, baš ovu pjesmu odabrali kao Ivanin sljedeći singl.

Inline image 2

I ako se pitate zašto pjesma i prije nije dobila spot, to nije bilo zbog nedostatka ideja oko radnje spota, već se čekao pravi trenutak da se emocija pjesme spoji sa slikom. Zato smo odlučili da ovaj spot bude mozaik Ivaninih nastupa na ovim klapskim rasprodanim koncertima koji najbolje pokazuju što baš ova pjesma znači ljudima.

– Presretna sam zbog ovog spota jer je to pjesma koja stvarno zaslužuje baš ovakav spot, prepun emocija, divnih ljudi koji znaju pjesmu i koji u njoj uživaju. Pa tko ne bi želio to imati zabilježeno na nekom videu. Kada sam nastupala u ovim prepunim dvoranama, bila sam uzbuđena i sretna što svoju pjesmu izvodim sa jednom od najboljih klapa, klapom Kampanel koji su bez razmišljanja pristali na suradnju na ovoj pjesmi. Ovo nije moj glazbeni stil koji njegujem u svojoj karijeri, ali odrasla sam na klapskoj pjesmi, na zvuku Dalmacije i ponosna sam na ‘Škafetin’ – rekla je Ivana Radovniković.

– Izrazito nam je zadovoljstvo, svaki put kad prilike to omoguće, izvesti pjesmu Škafetin zajedno sa našom Ivanom.

Posebnu ekspresiju u ovoj pjesmi daje Ivanina fantastična interpretacija koja je začinjena sa klapskim akordom te nenametljivo klapa joj daje dodatnu čvrstinu u izrazu.

Škafetin se u našoj suradnji u zadnjih godinu dana predstavio na dva klapska spektakla koji su se održali u Varaždinu i Zagrebu.

Kako je publika uživala, najbolje je da pokaže slika, odnosno spot koji se iznjedrio čisto kao potreba da se osjeti atmosfera koja je vladala na koncertu. – rekao je Ante Antić, član klape Kampanel.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u