KLAPSKI SPEKTAKL U DUBROVNIKU

Objavljeno 02.07.2012 - Zabava

Dubrovnik, STRADUN, 21.07.2012. postat će hram najboljih i najboljega i odzvanjati će klapskom pjesmom

Nakon niza odličnih i unaprijed rasprodanih klapskih koncerata u organizaciji Scardone i nakon klapskih spektakli koji su održani ove godine u varaždinskoj Areni i u Zagrebu, najbolje hrvatske klape – klapa Cambi, klapa Maslina, klapa sv. Juraj i klapa Rišpet – sele u Dubrovnik.

 Možemo, bez lažne skromnosti, reći da se dalmatinska klapska pisma svojom neupitnom kvalitetom kako glazbenog izričaja tako i stihova vinula u neslućene visine popularnosti, kako kod publike, tako i glazbenih stručnjaka. Od prošle godine, kada se u Dubrovniku održao posljednji veliki spektakl pod nazivom ”Da te mogu pismom zvati”, kada je u Dubrovačkoj marini bilo više od 2500 slušatelja, publika strpljivo čeka i eto dočekala je novi spektakl.

 Svi koji su bar jednom bili na nekom klapskom koncertu, a sigurni smo da je takvih jako jako puno, znaju točno što mogu očekivati. Osim predivne klapske pjesme, morskog ugođaja, ovakve koncerte uvijek prati izvrsna i samo najbolja tehnika, razglas i rasvjeta.

 Voditelj ovog spektakularnog koncerta, doajen je spikerske scene, legendarni Oliver Mlakar koji će ovom glazbenom slavlju dati poseban pečat.

‘Da te mogu pismom zvati’ susret je koji će okupiti klape Cambi, Maslina, Sv. Juraj i Rišpet, a i brojnu publiku koja će imati priliku uživati u odličnoj kombinaciji nekih od najboljih hrvatskih klapskih pjevača i jedinstvenom ambijentu Straduna. 

Dubrovnik će u srpnju biti centar klapske glazbe jer će dubrovačka publika imati prilike vidjeti još dva vrhunska koncerta svojih miljenika:                                                      

 

06.07.12. – TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE –  Dubrovačka marina


07.07.12. – KLAPA RAGUSA – koncert povodom   35  GODINA  – ispred crkve sv. Vlaha

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u