Zadrani osvojili SplitFEST 2012

Objavljeno 02.07.2012 - Zabava

Nekada davno Split FEST i Sanremo bili su bok uz bok. Na Splitu su nastupali i talijanski pjevači i bio je interncionalan. Danas SplitFEST ušao u samo u okvire Hrvatske što je šteta

SplitFEST je i ove godine obilovao lakim notama, na trenutke i pjesmuljcima nedostojnim Splita i povjesti ovog festivala. Jelena Rozga ponovno je imala skoro pa poskočicu koja odskače od dalmatinske šansone i dalmatinskog popa, po kojoj je ovaj festival bio prepoznatljiv. Na SplitFESTU bi se trebali pojavljivati izvođaći poput Josipe Lisac, Radojke Šverko, Anne Oxe, Janne Nanini, Nine Badrić, Tonija Cetinskog i ostalih POP izvođaća. Tek tada bi Split dobio europsku dimenziju bez balkanskih glazbenih utjecaja. Tko bi to slušao? Mnogi sasvim sigurno…..
Grand Prix 52.Splitskog festivala, Zlatni galeb, je u rukama Tomislava Bralića i klape Intrade za pjesmu ‘Zašto uvik pivan’.
– Hvala publici, hvala Splićanima na izuzetno nam dragoj nagradi. Ja sam se šalio u najavi festivala da neću ni silaziti s pozornice, nego ću ostati otpjevati pobjedničku pjesmu, i eto, obistinilo se. Stvarno nam puno znači! – rekao je prvi glas klape Intrade.
Pjesma ‘Brodolom’ koju je otpjevala Danijela zaslužila je treće mjesto po glasovima publike i Brončani galeb, a Srebrni galeb pripao je Jeleni Rozgi i pjesmi ‘Solo igračica’.
Nabrojimo redom sve nagrađene s ovogodišnjeg Splitskog festivala.
BRONČANI VAL, TREĆE MJESTO STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA PRIPALA JE PJESMI LJUBAV BEZ KRAJA U IZVEDBI ZORICE KONDŽE. (AUTORICA TEKSTA HELENA PAPIĆ, SKLADATELJ JOŠKO BANOV).

 

SREBRNI VAL, DRUGO MJESTO STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA: PJESMA ‘DUŠU NEMAŠ DA ME NA NJOJ NOSIŠ’, IZVOĐAČ GRUPA MAGAZIN, AUTORICA STIHOVA VJEKOSLAVA HULJIĆ SKLADATELJ TONČI HULJIĆ.

ZLATNI VAL, PRVO MJESTO STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA: PJESMA ‘NE DIRAJ MOJU JUBAV’ KOJU JE IZVELA KLAPA ŠUFIT, SKLADATELJ I AUTOR STIHOVA VINKO BARČOT.

NAJSLUŠANIJA PJESMA S PROŠLOGODIŠNJEG FESTIVALA, PREMA SLUŽBENIM PODACIMA HDS-ZAMP-a JE ”RAZMAŽENA” U IZVEDBI JELENE ROZGE. SKLADATELJ TONČI HULJIĆ, AUTORICA VJEKOSLAVA HULJIĆ.

NAGRADA ZA NAJUSPJEŠNIJEG DEBITANTA: IVAN ZAK

NAGRADA ZA NAJBOLJU PJESMU PO IZBORU SLUŠATELJA RADIO DALMACIJE: GEGO I SKLADBA ”JUBI SON PLAVO OKO”

NAGRADA ZA NAJBOLJI STYLING: JELENA ROZGA

POSEBNA NAGRADA DIREKCIJE SPLITSKOG FESTIVALA, MEDALJON SVETOG DUJMA: KEMAL MONTENO

NAGRADA ZA NAJBOLJI ARANŽMAN FESTIVALA: JOŠKO BANOV ZA SKLADBU LJUBAV BEZ KRAJA.

NAGRADA ZA NAJBOLJE STIHOVE: SINIŠA JAKELIĆ ZA PJESMU ‘VRIME RADI SVOJE’.

NAGRADA ZA NAJBOLJU INTERPRETACIJU: MARKO PECOTIĆ PECO, ZA PJESMU ‘U ZEMLJI GALEBA’.

NAGRADA ZA NAJCJELOVITIJE DJELO: SKLADBA ‘VRIME RADI SVOJE’, AUTORA SINIŠE JAKELIĆA, IZVOĐAČ LIBAR.

NAGRADA ZA IZUZETAN DOPRINOS HRVATSKOJ GLAZBI DODJELJUJE SE POSTHUMNO PROFESORU JOSIPU MIROŠEVIĆU.

NAGRADA ZA IZUZETAN DOPRINOS HRVATSKOJ GLAZBI DODJELJUJE SE PERI GOTOVCU.

NAGRADA ZA NAJBOLJU PJESMU FESTIVALA PREMA OCJENI NOVINARSKOG ŽIRIJA: SKLADBA LUMIN, U IZVEDBI KLAPE RIŠPET.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u