ZAGREBAČKA BANKA DONIRA 750 TISUĆA KUNA

Objavljeno 01.06.2012 - Vijesti

ZAGREBAČKA BANKA DONIRA 750 TISUĆA KUNA

Zagrebačka banka raspisuje 750 tisuća kuna vrijedan 14. Natječaj za dodjelu donacija. U njemu mogu sudjelovati organizacije, udruge, klubovi i društva kojima je potrebna financijska pomoć za realizaciju projekata

Natječaj ima tri kategorije, a u svakoj se dodjeljuje ukupni iznos od 250 tisuća kuna. Kategorije ovogodišnjeg natječaja su:

  • Djeca i mladi – projekti vezani za razvoj samosvijesti i socijalnih vještina kod djece i mladih
  • Inovativnost – poticanje inovacija koje doprinose napretku na svom području djelovanja te imaju korist za društvo općenito
  • Humanitarno djelovanje – projekti koji pridonose unapređenju kvalitete života

 

Za svaku od ovih kategorija Komisija, čiji su članovi ugledni stručnjaci iz određenog područja djelovanja, odabire pet projekata koji ulaze u uži izbor za donaciju Zagrebačke banke, što čini ukupno 15 projekata.

 

Nakon što je 2011. po prvi put omogućeno javnosti da glasanjem odluči koliki će biti konačni iznos doniran pojedinom projektu, i ove će se godine građani moći opredijeliti za svoje favorite. Tako će 15 projekata, koje je Komisija izdvojila kao najbolje, biti prezentirano na službenim stranicama Natječaja na društvenoj mreži Facebook. Svi korisnici Facebooka imat će tako priliku svojim glasovima podržati projekte, a iznos donacije dodijeljen svakom od projekata bit će proporcionalan broju prikupljenih glasova putem Facebooka, s time da će svakom projektu biti dodijeljen inicijalni iznos od 10.000 kuna.

 

Svi zainteresirani svoje projekte mogu prijaviti do 15. srpnja 2012., a glasovanje putem Facebooka odvijat će se od 14. rujna do 28. rujna 2012., kada će biti poznati rezultati Natječaja.

 

Više informacija dostupno je na linku:

 http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/connect/zaba_hr/zabapublic/drustvena_odgovornost/donacije/

 

Zagrebačka banka dosad je donirala 1.139 vrijednih projekata iz područja odgoja i obrazovanja djece i mladih, očuvanja kulturne baštine, umjetnosti i humanitarnog djelovanja, na području čitave Hrvatske, za koje je izdvojila ukupno 20,5 milijuna kuna. Banka je prvi put javni natječaj za dodjelu donacija raspisala 1999. godine, a ovaj oblik javne i transparentne dodjele donacija Zagrebačke banke ima najdužu tradiciju sustavnog doniranja u Hrvatskoj.

 

Aplikaciju Zaba donacije na Facebooku na prošlogodišnjem Natječaju podržalo je više od 7000 fanova, a zanimljivo je da je prosječno gotovo 2000 fejsbukovaca o navedenoj aplikaciji dnevno širilo informaciju, komentiralo, dijelilo sadržaj.

 

Osim što je ovim novim načinom dodjele donacija aktivirana šira društvena zajednica te uključena u proces odlučivanja, dodatno je ovaj proces motivirao i nositelje projekta da aktivno sudjeluju u vlastitoj promociji te se povežu s drugim projektima, zajednicama ili osobama koje im svojim aktivnostima ili utjecajem mogu pomoći.

 

 

 

Dodatne informacije:

Zagrebačka banka                                                                                                                          

Odnosi s medijima                                                                                                                                          

Paromlinska 2,  10000 Zagreb, Hrvatska

tel: ++385 1 6104 153

fax: ++385 1 6104 601

e-mail: PR@unicreditgroup.zaba.hr

www.zaba.hr

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u