Lista gradova koji pokreću Hrvatsku

Objavljeno 01.06.2012 - Vijesti

Lista gradova koji pokreću Hrvatsku

Hrvatsko izdanje magazina Forbes u svom je svibanjskom broju objavilo listu dvadeset najuspješnijih gradova koji pokreću Lijepu našu. U analizu su uvršteni financijski podaci poduzetnika kao i efikasnost gradske uprave,donosi Net.hr

Tradicionalno Forbesovo istraživanje o gradovima koji pokreću Hrvatsku provedeno je i ove godine, s tim da je metodologija nadopunjena tako da su dodani pokazatelji koliko sredstava lokalna samouprava troši na subvencioniranje lokalnih poduzeća te koliko novaca po stanovniku troši na zaštitu okoliša, socijalnu skrb, obrazovanje, zdravstvo, kulturu, rekreaciju, religiju i unapređivanje stanovanja.

“Premda nije cilj posebno isticati neke gradove, ponajviše zbog činjenice da su svi proglašeni najboljima jednako sjajni i jednako rijetki, neki gradovi ipak zaslužuju da budu posebno spomenuti. Riječ je prije svega o Vukovaru, Sv. Ivanu Zelini, Jastrebarskom i Bakru. Rezultat za kontinuirano dobar rezultat Bakra te ulazak Sv. Ivana Zeline među najbolje, valja tražiti u poslovnim (industrijskim) zonama u sklopu tih gradova. Ta dva grada sjajan su dokaz kako gradska uprava pametnim strateškim odlukama i ulaganjima može pospješiti poslovanje poduzetnika, a time i pridonijeti povećanju kvalitete života građana”, istaknuto je u istraživanju.

Na prvom mjestu nalazi se Sveta Nedelja, zatim Zagreb, Poreč, Pula, Koprivnica, Bakar, Varaždin, Velika Gorica, Čakovec i Samobor. Karlovac je zauzeo 11. mjesto, Sv. Ivan Zelina 12. mjesto, a Jastrebarsko se nalazi na 20. mjestu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u