Josipović kaže da neće bezuvjetno u Beograd

Objavljeno 31.05.2012 - Vijesti

Josipović kaže da neće bezuvjetno u Beograd

Ivo Josipović živi u iluziji da će navodno bivši četnik Nikolić odjednom iskreno odustati od fašizma i pretenzija prema hrvatskom teritoriju. Čak i da se Nikolić ogradi od četništva, treba znati da je na tom programu i postao predsjednik Srbije

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je u Bruxellesu da bi otišao u Beograd na inauguraciju novoga srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića samo u slučaju da on prihvati koncept zajedničkog projekta europeizacije regije i jasno se izjasni da napušta ideje četništva i ekspanzije.

Prisegnuo Tomislav Nikolić

U čuda sumnja hrvatska desnica. Zoran Vinković iz HDSSB-a ne vjeruje da će Nikolić promijeniti svoje mišljenje. Da se ne radi samo o mišljenju nego i o postupcima, podsjeća šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Znamo što termin četnik znači – pretenziju na hrvatski teritorij. Nikolić je osim toga i ratovao na hrvatskom teritoriju, ostala je nerazjašnjena situacija oko Antina i njegova uloga ondje, rekao je.

I iz vladajuće stranke stiže potpora predsjedniku koji ne želi bezuvjetno u Beograd – dok god Nikolić svojom djelatnom i aktivnom politikom ne pokaže da je potpuno promijenio svoj odnos s Hrvatskom, odnos koji je zastupao u vrijeme agresije na Hrvatsku, poručio je Igor Dragovan.

Kažu da je tjedan dana dugo razdoblje u politici, ali kako sada stvari stoje, čini se da će se Nikolić svojim građanima prezentirati bez prisutnosti hrvatskog predsjednika.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u