Dobivamo veleposlanika u najvažnijoj državi na svijetu, SAD-u

Objavljeno 10.04.2012 - Vijesti

Dobivamo veleposlanika u najvažnijoj državi na svijetu, SAD-u

Predsjednik Republike Ivo Josipović uručit će vjerodajnice novom hrvatskom veleposlaniku u SAD-u Jošku Paru

Paro, iskusni hrvatski diplomat kojemu je dužnost u SAD-u treći veleposlanički mandat u karijeri, na prošlotjednom predavanju u Američko-hrvatskom društvu u Zagrebu istaknuo je da su Hrvatska i Sjedinjene Države partneri i saveznici na zapadnom Balkanu u borbi protiv terorizma i u mirovnim misijama.

Rekao je kako Washington od Zagreba očekuje da bude predvodnik regije na njezinu putu u euroatlantske integracije. Istaknuo je da SAD od Hrvatske ne očekuje da u to savezništvo i partnerstvo ulazi kao Njemačka ili Velika Britanija, nego s maksimalnom mjerom onoga što može u njega uložiti, prema svojoj veličini i snazi.

Glavnim zadacima svojeg četverogodišnjeg mandata smatra jačanje gospodarskih odnosa s najmoćnijim gospodarstvom svijeta, čemu bi, očekuje Paro, trebalo pridonijeti ukidanje viza. Nismo daleko od toga i uvjeren sam da će to pridonijeti jačanju gospodarske suradnje i boljem poznavanju naša dva naroda, rekao je Paro.

Prema njegovim riječima posebnu pozornost treba posvetiti hrvatskoj dijaspori u kojoj je došlo do velikih kvalitativnih i generacijskih pomaka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u