Stotinu godina nakon Titanica, brod Balmoral krenuo na put istom rutom

Objavljeno 09.04.2012 - Vijesti

Stotinu godina nakon Titanica, brod Balmoral krenuo na put istom rutom

Poput legendarnog parobroda, kruzer Balmoral je isplovio iz Southamptona s točno 1.309 putnika, onoliko koliko ih se ukrcalo na Titanic 10. travnja 1912. Balmoral je isplovio u 16:00 sati, a na njemu su i brojni potomci putnika s Titanica

Stotinu godina nakon isplovljavanja Titanica, u nedjelju poslijepodne je iz britanskog Southamptona prema newyorškoj luci isplovio kruzer Balmoral, a na njemu su i brojni potomci putnika s Titanica, koji su željeli obnoviti uspomene na članove svojih obitelji.

Poput legendarnog parobroda Balmoral je isplovio iz Southamptona s točno 1.309 putnika, onoliko koliko ih se ukrcalo na Titanic 10. travnja 1912. Balmoral je isplovio u 16:00.

Titanic Memorial Cruise organizirao je Miles Morgan u znak sjećanja na slavni brod.

 

Ponovit će se njegova ruta iz tragične noći 1912. Balmoral je iz Southamptona isplovio dva dana prije nego što je 1912. isplovio Titanic. Brod će ploviti do Cherbourga u Francuskoj i zaustaviti se u Cobhi, luci na zapadnoj obali Irske u kojoj se Titanic zaustavio 11. travnja 1912. Potom Balmoral nastavlja put preko Atlantika do mjesta gdje je Titanic potonuo. U 02:20 sati 15. travnja, kada je prije 100 godina broj udario u santu leda, održat će se komemoracija u znak sjećanja na žrtve, putnike, posadu, ali i na legendarni brod.

FOTO: REUTERS

Tijekom putovanja za putnike će biti organizirana povijesna predavanja koja će otkriti mnoštvo zanimljivih detalja o najpoznatijem brodu. Putnici će uživati u istoj hrani i piću kao što su to činili putnici na Titanicu, a ukoliko žele, mogu se i odjenuti u kostime napravljene po uzoru na odjeću putnika Titanica.

»Ovdje je više riječ o putovanju sjećanja, a ne toliko o odmoru«, rekao je Philip Littlejohn, unuk brodskog poslužitelja koji je preživio katastrofu.

FOTO: REUTERS

Putnici su stigli iz tridesetak zemalja svijeta, a putovanje će ih stajati između 3390 i 7265 eura po osobi, no unatoč visokim cijenama sva su mjesta rasprodana još prije dvije godine. [Hina]

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u