Riječki planetarij obilježio 3 godine postojanja

Objavljeno 06.04.2012 - Vijesti

Riječki planetarij obilježio 3 godine postojanja

U svega 3 godine osamdesetak tisuća ljudi uživalo je u najljepšem hrvatskom planetariju

 

Prepuni planetarij pokazao je da veliki broj građana iznimno poštuje sve ono što se već treću godinu održava u Astronomskom centru Rijeka. Na stotine predavača, tisuće posjetitelja i vrhunski program, stavlja Rijeku na svemirsku edukacijsku kartu Europe.

Od otvaranja riječki je planetarij posjetilo više od 30.000 posjetitelja, a sam Astronomski centar rijeka sa svim njegovim popratnim sadržajima preko 80.000 posjetitelja.

Svi koji vole planete, svemir i učenje o najvećoj enigmi za koju čovjek zna, u riječkom planetariju mogu doista uživati. Ovo zdanje najveće je takvo zdanje u 500 kilometarskoj zoni.

 

Na proslavi trećeg rođendana bili su predstavnici Grada Rijeke, gospodin Veljko Karabatić, koji je napomenuo da je upravo riječki planetariji jedan od najvećih ponosa grada Rijeke.

 

Uspjeh planetarija vodi Andrea Cvitan, koja sa svojim radom pokazuje da pozna kako materiju, i način kako se ona predstavlja ova složena tema, te slobodno možemo kazati, da bez nje riječki planetarij svakako ne bi bio ono što je danas.

Sndrea Cvitan je napomenula da uspjeh planetarija vodi  također predano i uprava Rijeka sporta te da bez dobrog tima djelatnika, zaljubljenika astronomije i operatera planetarija,  ne bi se tako daleko doguralo…..

Jednako tako, Astronomski centar Rijeka ne bi bio ono što je danas da nije bilo dugogodišnjeg rada, zalaganja i zanesenosti  članova Akademskog-astronomskog društva Rijeka.

 

Na obilježavanju trećeg rođendana bili su i riječki PUTOKAZI koji već 28 godina rade fantastičnu glazbu. Njihov novi, pomalo mistično svemirski pravac, fantastično se uklapa u program Astronomskog centra Rijeka, i možemo reći da su zvijezde odlučile da se baš u Rijeci rodi najbolji planetarij u široj okolici, i najbolji vokalni sastav koji nas oduševljava s vrhunskim odama svemiru.

Putokazi su predstavili svoj novi singl “Proljetnu misao” koja se pleše, te novi video uradak koji će se kroz 2 tjedna početi emitirati i na TV postajama.

Programi Astronomskog centra Rijeka idu dalje!

U periodu od 10. do 14. travnja 2012. godine održat će se 10-minutna prigodna prezentacija prije početka redovnog filma za građanstvo na temu obilježavanja  51. obljetnice prvog leta čovjeka u Svemir. Cilj kratkog programa je informiranje javnosti s osnovnim podacima o povijesnom letu, a potom u 19,30 sati, slijedi redovni program, film Kaluoka´hina – začarani greben.

 

Kratka prezentacija bit će popraćena multimedijalnim fotografijama rakete nosioca i modula u kojem je ostvaren prvi let čovjeka u Svemir. Tijekom prezentacije posjetitelje će se upoznati s najosnovnijim detaljima leta.

 

Nakon prezentacije slijedi redovni program u planetariju: Kaluoka’hina – začarani greben. Duhovita, zabavna pustolovna priča s mnogo detalja o zadivljujućem svijetu podmorja. Film  vodi u nevjerojatan svijet koraljnih grebena utorkom, srijedom, četvrtkom i subotom u 19,30 sati, a petkom film Dva mala komada stakla, također s početkom u 19,30 sati.

 

 

Kontakti:

Astronomski centar Rijeka
Sveti križ 33, Rijeka

t. +385 51 455 700
f. +385 51 455 701

astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr

www.astronomski-centar-rijeka.hr

Facebook Astronomski centar Rijeka

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u