Vlada izgubila potporu građana

Objavljeno 06.04.2012 - Vijesti

Vlada izgubila potporu građana

Prošlo je 100 dana nove Vlada i većina čitatelja KIGO.hr drži da je VLADA prokockala svoje povjerenje te da neće napraviti ništa od onog što su obećali

 

Plan 21 nove Vlade RH pao je samo na predizborna obećanja!

32 % naših ispitanika je nezadovoljna novom Vladom, a njih čak 52% drži da vlada nije napravila ništa u prvih 100 dana osim što je digla PDV na 25 % što nije spominjala uopće u predizbornoj kampanji.

Samo je 14 % građana zadovoljno Vladom kakvu imamo.

U prvih 100 dana Vlada se nikako nije mogla snaći. Povećala je broj ministarstva, trpili smo bahatluk pojedinih ministara (Čačić, Linić, Jovanović), važno “kalmetino” ministarstvo ostalo je bez svog ministra što radi zdravlja Komadine, što zbog neslaganja s nekim kolegama.

Nova Vlada uvela je novu riječ u ime ministarstva, pa se sada zove Ministarstvo zdravlja, a ne više zdravstva ( nikome nije jasno koja je važnost ove promjene osim troška za mijenjanje svih dokumenata, pečata, ploča). Nova Vlada i Sabor više su vodili računa o Blaiburgu, nego o gospodarstvu, pa se opet spremaju nekakve deklaracije kojima se izmjenjuje odnos prema Blaiburku. Doista nebitno! Vlada je u prvih 100 dana pokušavala i neke izmjene oko odnosa prema ekologiji ( pokušavanje ukidanja naknade za pet ambalažu). Ništa to nije uspjelo i sve što je HDZ progurao kao temelj funkcioniranja države, pokazalo se kao ispravno. ( treba napomenuti da je ministrica okoliša uspjela uvesti jedan dan kao vegetarijanski u kantinu ministarstva, pogađate nije petak. Ova odluka spasila je ekologiju Hrvatske). Svi najvažniji državni i HDZovi zakoni ostaju na snazi, jer su jednostavno – dobri.

 

O radu Vlade u prvih 100 dana možda je najbolji primjer dao Zlatko Komadina. Pobjegao je u vidu magle i podnio ovakvoj Vladi neopozivu ostavku. Čovjek je na vrijeme uvidio da sve to ne vodi nikamo.

Odnos nove Vlade prema brodogradilištima, održivom razvoju, poticajima poljoprivrednicima i gospodarstvenicima i na kraju prema običnom građanu, pokazala se na podizanju PDVa za sve na 25 % ( u Japanu je 7%). Motor razvoja Hrvatske je turizam, nova je Vlada obećala konkurentnost našem turizmu skidanjem PDVa s 23% na 10%, rezultat je ( pogađate već) da i turizam ima 25 % te je time stavljen u još neravnopravniju borbu na euro tržištu.

Sve u svemu, nova Vlada biti će upamćena kao bahatija od ijedne HDZove, te kao Vlada koja je prevarila građane kao niti jedna do sada dizanjem poreza do visina koje do sad nikad u povijesti Hrvatske nismo imali.

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u