Ashton Kutcher leti u svemir

Objavljeno 20.03.2012 - Zanimljivosti

Richard Branson otvorio je u listopadu u Novom Meksiku prvu zračnu luku za letove u svemir u povijesti, odakle bi trebali poletjeti prvi svemirski turisti sljedeće godine. Američki glumac Ashton Kutcher rezervirao je kartu za svemirski let tvrtke Virgi

Američki glumac Ashton Kutcher (34) postao je petstoti »turist« koji je rezervirao kartu za svemirski let tvrtke Virgin Galactic, objavio je u ponedjeljak na svom blogu njezin vlasnik britanski milijarder Richard Branson.

FOTO: VJESNIKOVA ARHIVA

»Nakratko sam nazvao Ashtona da mu čestitam i zaželim dobrodošlicu«, kazao je Branson. »On je, kao i mi, oduševljen idejom da će biti među prvima koji će preći posljednju granicu (i vratiti se) te osobno osjetiti čaroliju svemira«, dodao je.

Richard Branson otvorio je u listopadu u Novom Meksiku »Spaceport America«, prvu zračnu luku za letove u svemir u povijesti, odakle bi trebali poletjeti prvi svemirski turisti sljedeće godine.

Branson kaže da su njegove svemirske letjelice već izgrađene i u završnoj su fazi probnih letova.

Kartu za let u svemir navodno je još prije kupio i Brad Pitt. Cijena je 200 tisuća dolara (1,15 milijuna kuna). [Hina/AFP]

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u