Objavljena kuharica mrtvih zvijezda

Objavljeno 17.03.2012 - Zanimljivosti

»The Dead Celebrity Cookbook«, kuharica upravo objavljena u Sjedinjenim Državama, sadržava omiljena jela slavnih glumaca i pjevača čiji su filmovi i pjesme svima dobro poznati, ali su im gastronomski ukusi dosad uglavnom bili tajna

Katherine Hepburn pripremala je čokoladne kolačiće, a Liz Taylor obožavala je piletinu s avokadom i gljivama – te i druge kulinarske tajne slavnih osoba servirane su u novoj kuharici i sve su odreda vrlo ukusne, tvrdi njezin autor.

»The Dead Celebrity Cookbook«, kuharica upravo objavljena u Sjedinjenim Državama, sadržava omiljena jela slavnih glumaca i pjevača čiji su filmovi i pjesme svima dobro poznati, ali su im gastronomski ukusi dosad uglavnom bili tajna.

Plod dugogodišnjega predanog istraživanja, knjiga je »djelo ljubavi«, rekao je autor Frank DeCaro, koji je recepte prikupljao 15 godina istražujući stare časopise.

»U prošlosti se od slavnih osoba uvijek tražilo da otkriju pokoji recept. Bio je to dio odnosa s javnošću. Riječ je o vremenima kada se o privatnom životu slavnih malo znalo«, kazao je autor.

Kuharica sadržava recepte više od 140 slavnih filmskih, glazbenih i televizijskih zvijezda, od slatke pite od krumpira Michaela Jacksona do janjetine s ražnja Franka Sinatre i pite s piletinom Patricka Swayzea.

DeCaro je odlučio objaviti recepte samo pokojnih slavnih osoba, dijelom i zato što se nada da će ljudi tako ponovno »otkriti” zaboravljene zvijezde. [Hina/AFP]

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u