MUŠKA ZUMBA po prvi put u Hrvatskoj

Objavljeno 16.03.2012 - Zanimljivosti

MUŠKA ZUMBA po prvi put u Hrvatskoj

Najpoznatiji plesni fitness na svijetu ZUMBA, po prvi puta isključivo za muškarce

 

Da je Rijeka oduvijek bio grad s posebnim potrebama i načinom izražavanja to svi znamo, ali ovoga puta dogodio se i svjetski presedan.

Naime, veliki dio muške populacije želio je vježbati uz taktove glazbe te razvijati svoje tijelo u prirodnom pravcu što je moguće jedino uz atletiku, plivanje i ples.

ZUMBA je do sada bila percipirana kao plesna vježba gdje dolaze uglavnom žene, no Tanja Kondić Fabijančić, licencirana ZUMBA instruktorica rekla je, sada je dosta, biti će i MUŠKE ZUMBE.

 

Mnogi muškarci ostali su zatečeni te su s oduševljenjem prihvatili ovu vijest.

 

Tanja nam je objasnila zašto je ZUMBA važna upravo za muško tijelo i muški um.

Fiziološki muškarci su vrlo zanimljivi. Imaju jaču konstituciju od žena te veću mišićnu masu pa je muškarce teže pokrenuti da kroz ples razvijaju svoju muskulaturu. No kad se jednom pokrene muško tijelo u ovome pravcu, rezultati su fantastični.

Znanstveno je dokazano da plesna vježba muške mišiće razvija na sasvim drugačiji tj. zdraviji način od vježbi s utezima kojima su muškarci skloniji.

Najveći problem kod muškog izgleda je trbuh i rješavanje masnih naslaga s tog dijela tijela.

I dok se kod vježbi s utezima dobiva kruta mišićna masa, kod MUŠKE ZUMBE uvlači se trbuh, nestaju naslage masnoga tkiva i stvara se mišićna masa koja je prirodna i koja je usklađena s muškim tijelom.

Dokazano je da se najviše kalorija troši upravo u boksu, biciklizmu i ZUMBI te s toga ne čudi da je ZUMBU upravo i izmislio muškarac pod imenom Alberto Beto Perez koji je jučer proslavio i svoj 42 rođendan. Treba li naglasiti da čovjek izgleda fantastično?

 

U MUŠKOJ ZUMBI zanimljivo je stanje duha učesnika. Velika je razlika od prvog dana i rezultata nakon samo prvog mjeseca treniranja. Prvotno, muškarci su introvertirani ( zadržavaju osjećaje u sebi) te nakon treninga , umora i znoja, ne govore puno. No, već nakon prvih mjesec dana, kada se vide fantastični rezultati, stanje duha se mijenja, otvara i muškarci postaju još spremniji za nove ideje, a time i rezultate.

Nakon MUŠKE ZUMBE muškarci izgledaju i osjećaju se sigurnije te znatno bolje.

 

Za više informacija ove zanimljive i nove ponude u Hrvatskoj možete se obratiti Tanji na mail tanjek@gmail.com .

 

U slijedećih deset dana započinje prva MUŠKA ZUMBA i to prvo u Rijeci. Od današnjeg dana kreću prijave na gore navedeni mail.

 

Redakcija KIGO.hr-a pratiti će daljnji razvoj ove zanimljive vrste muškog fitnessa

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u