Malta ratificirala pristupni ugovor

Objavljeno 06.03.2012 - Vijesti

Malta ratificirala pristupni ugovor

Malta je ratificirala Ugovor pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i tako postala peta od 27 zemalja EU-a koje to trebaju učiniti do hrvatskoga ulaska u Uniju sredinom 2013., doznaje se iz ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Parlament Republike Malte jednoglasno je ratificirao Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Time je Malta, nakon Slovačke, Mađarske, Bugarske i Italije postala peta članica Europske unije koja je ratificirala hrvatski pristupni ugovor, kaže se u MVEP-ovu priopćenju.

Veleposlanik Tomislav Vidošević bio je na Malti u povodu početka postupka ratifikacije pristupnog ugovora u malteškom parlamentu. Prvoga se dana posjeta susreo s predsjednikom parlamenta Michaelom Frendom te kao poseban gost nazočio sjednici parlamenta na kojoj je počela rasprava o hrvatskome ugovoru o pristupanju.

Tom prigodom veleposlanik se susreo i s glasnogovornikom oporbene laburističke stranke u malteškom parlamentu, zastupnikom Georgeom W. Vellom.

Michael Frendo kao dugogodišnji je prijatelj i poznavatelj Hrvatske izrazio posebno zadovoljstvo njezinim skorim stupanjem u punopravno članstvo kao i činjenicom da će Malta biti među prvim zemljama koje će ratificirati pristupni ugovor, a veleposlanik Vidošević još je jednom zahvalio predsjedniku parlamenta na kontinuiranoj potpori Malte hrvatskome pristupanju Uniji.

Dvojica dužnosnika razgovarala su i o mogućnostima daljnje bilateralne suradnje, osobito u okviru mediteranske dimenzije Europske unije.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u