Izlovio 752 komada strogo zaštićenih prstaca

Objavljeno 05.03.2012 - Vijesti

Izlovio 752 komada strogo zaštićenih prstaca

U Hrvatskoj još uvijek postoje primitivci koji ne poštuju pozitivne propise Hrvatske, pa ubiru prstace i periske s hrvatskog dna bez obzira što je to strogo zabranjeno

U Stonu je jučer, 4. ožujka, oko 19 sati, zatečen 46-godišnjak s ukupno 14 kilograma prstaca. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 46-godišnjak tijekom jučerašnjeg dana na području Malostonskog zaljeva izlovio 752 komada strogo zaštićenih morskih školjaka „prstaca“, ukupne težine 14 kilograma, priopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ribolova protiv 46-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Inače zadnjim istraživanjima, dokazano je da je prstac opasan za zdravlje jer svojim kiselinama oštećuje sluznicu želuca što izaziva rak želuca. Upravo zbog toga mnogi talijani odustaju od ove školjke u zadnje vrijeme, što je iznenadilo malobrojne ugostitelje koji uopće nude ovu opasnu školjku.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u