Rijeka i Opatija domaćini Porina

Objavljeno 19.02.2012 - Zabava

Domaćini ovogodišnjeg Porina su Rijeka i Opatija. Devetnaesta dodjela hrvatske diskografske nagrade, uz izravni prijenos na HRT-u, bit će 5. svibnja u riječkoj Dvorani Zamet. Tjedan uoči završne večeri u Opatiji će se održavati rad

Prošle godine na hrvatskom su tržištu objavljeni od kritike i publike sjajno primljeni albumi  npr. TBF-a, Gorana Bareta i Majki, Hladnog piva, Overflowa, Vatre, Massima, Nine Badrić, Vanne, Borisa Novkovića, Crvene jabuke i drugih jakih imena. Uz prvu ligu lakših nota – Jelenu Rozgu, Dražena Zečića, Danijelu ili klapu Cambi bilo je i dobro primljenih albuma mlađih izvođača, kao što su Luka Belani, Radio Luksemburg, Dječaci, Zoran Mišić i drugi.

Mnoštvo je prijava i u kategorijama jazza i bluesa, filmske i instrumentalne glazbe te kompilacijskih albuma. Uz zanimljive suradnje senzacionalnih globalnih novih zvijezda 2Cellos – Šulića i Hausera međusobno, ali i s Urbanom i Oliverom –  tijekom ožujka Porinovi glasači imat će težak zadatak nominiranja po 3 najbolja u svakoj kategoriji. Za koga su se odlučili, doznat ćemo 21. ožujka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u