U Starigradu na Hvaru sagrađen snježni svjetionik

Objavljeno 13.02.2012 - Zanimljivosti

U Starigradu na Hvaru sagrađen snježni svjetionik

Starigrad je ove godine imao problema s ispostavom lučke kapetanije, ali pojedini ljudi od mora su smatrali da po ovim snježnim neverama Starigrad mora dobiti  svoj, prvi Hrvatski, snježni svjetionik i da je to možda važnije od ispostave luč

 

Pao je prvi snijeg na Hvaru, a u Starigradu su odma gledali na sigurnost.

Kako što bolje označiti pomorcima da je na Hvaru snijeg. Ima samo jedan način, snježni svjetionik.

Velika dva konstruktora Jurko Tarbušković i Petar Fanni, izmislili su prvi snježni svjetionik u Hrvatskoj.

 

Kada su ga pokazali svima, svi su bili oduševljeni, posebno ženski dio publike koji tvrdi da se na Hvaru konačno dobilo nešto tvrdo i sofisticirano.

Lučki kapetan je odmah odlučio na koju će se lokaciju staviti ova građevina, a Kerum iz Splita kada je čuo za ovu građevinu, nazvao je kontruktore i rekao da on hoće upravo jedan takav u Splitu, ali, najveći na svijetu i to na Marijanu da svi vide. Ponudio je cijenu od 10 milijuna kuna.

Odmah se javio i gradonačelnik Rijeke, Obersnel, koji je također zaželio ovaj svjetionik ali on bi ga stavio na riječki lukobran, da svi vide. Proporcije onog u Rijeci bile bi ipak malo manje od onog za Keruma.

Bilo kako bilo, na Hvaru se otvara prva tvornica snježnih svjetionika, koja će zapošljavati oko 5000 djelatnika. Veliki događaj za najsunčaniji otok u Hrvatskoj, sa suzama je kazao potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u