Vidoviti Milanović zna gdje treba rezat

Objavljeno 07.02.2012 - Vijesti

Vidoviti Milanović zna gdje treba rezat

Milanović u četvrtak predlaže svoj prvi proračun. U odnosu na prošlu godinu, planira se smanjenje rashoda od 4,6 milijardi kuna. Od 20 ministarstava – čak 16 će na raspolaganju imati manje novca

HTV ekskluzivno doznaje da je ministar financija Slavko Linić zatražio da se skrešu stavke za regres i božićnicu, što je, očekivano, dignulo sindikate na noge. S druge strane ekonomske analitičare takav rez nimalo ne začuđuje.

Manje novca nego prošle godine dobivaju zdravstvo, znanost, policija, pomorstvo, pravosuđe, obrana i regionalni razvoj. Ako se zna da je čak 80% prošlogodišnjeg proračuna otišlo na isplatu plaća i mirovina, nameće se pitanje kako ne ugroziti sustav, a sve troškove dodatno skresati. Za bivšu premijerku, čelnicu oporbenog HDZ-a Jadranku Kosor dvojbe nema. Velikog prostora za rezove nema.

No, poruka od vidovitog Milanovića  je jasna – dobili su potporu građana za reforme te će ih i provesti. No još nije jasno, ako ne žele prosvjede, kako će bez suglasnosti sindikata ukinuti prava iz kolektivnih ugovora.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u