Snijeg u Dalmaciji, Lici, Zagrebu i Slavoniji

Objavljeno 06.02.2012 - Vijesti

Snijeg u Dalmaciji, Lici, Zagrebu i Slavoniji

Dok se još saniraju posljedice snježnog nevremena od subote, snijeg ponovno pada u Dalmaciji, Zagrebu i na istoku zemlje. Stanje na cestama trenutačno je dobro, autoceste su prohodne. Ipak, vozačima se savjetuje da na put ne kreću

U Gospiću se već treći dan mjeri temperatura ispod -13 stupnjeva, snijeg i dalje pada, a osjećaj hladnoće povećava jaka bura. Područje Jablanca, Cesarice i Barić Drage još je bez struje.

Više od 100 sela i zaselaka u imotskom i vrgoračkom zaleđu i dalje je odsječeno. Zagrebačka ralica uspjela se probiti do Vrgorca, a lokalni građevinari očistili su ceste do većih naselja. Očekuje se dolazak vojske kako bi se probili u zabačena sela do kojih se pomoć i dalje donosi pješice.

Split bez snijega, ali s jakom burom. Danas nema nastave u splitskim školama, a rektor Sveučilišta u Splitu je preporučio fakultetima da odgode ispite. Javni gradski prijevoznik uspostavio je samo nekoliko autobusnih linija.

Nastave neće biti ni u školama Šibensko-kninske županije. Na županijskom području danas ne pada snijeg, no temperature su još uvijek oko -5 stupnjeva Celzija. Jenjala je i bura, pa su djelatnici Cesta Šibenik, zaduženi za čišćenje prometnica, od ranoga jutra na terenu.  

Unatoč jutrošnjoj rekordno niskoj temperaturi u gradu Zadru od -6 stupnjeva, nastava se redovito održava u svim osnovnim i srednjim školama, a otvoreni su i dječji vrtići.

U Metkoviću je zbog leda i dalje teško hodati gradskim ulicama. Komunalci i gradski djelatnici raščišćavaju prilaze pješačkim prijelazima. Sve javne službe i trgovine rade dok su škole i vrtići zatvoreni.

Zimske službe u Osijeku radile su cijelu noć na čišćenju snijega na prometnicama i ulicama, kao i četiri ledolomca koja su Hrvatske vode angažirale na razbijanju leda i osiguravanju protočnosti rijeke Drave. 

Sitan snijeg od noćas ponovno pada u Slavonskom Brodu. U gradu je otvoreno privremeno prihvatilište za beskućnike. Smještaj, hrana i topla odjeća osigurani su u mjesnom domu Josip Juraj Štrosmajer.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u