Nina Badrić predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

Objavljeno 09.01.2012 - Zabava

Nina Badrić predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

Konačno nećemo pratiti sramotno natjecanje Dore s vrlo lošim izvođačima. HRT odlučio, na Eurosong 2012 ide Nina Badrić, urbana, kulturna i jednostavno  – dobra. Hvala Elizabeth Humsi (urednici zabavnog programa HTVa)

Nina Badrić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2012. godine. Ove godine za 20. rođendan Dore, HRT se odlučio na direktni poziv jednome izvođaču da sa svojim autorskim timom ponudi pjesmu za Eurosong 2012.u glavnome gradu Azerbajdžana, Bakuu.

Koncept Dore i sam izbor izvođača podržan je i od Instituta hrvatske glazbene industrije i glazbenih udruga. Dora će se održati početkom ožujka.

Programski koncept predviđa dvije večeri. U prvoj ćemo se prisjetiti svih pobjednica Dore unazad 19 godina i dati gledateljima da glasuju za svoju naj Doru, a u drugoj slijedi posebnan show sa Ninom gdje će se gledateljstvu prvi puta predstaviti pjesma koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Kriterij je bio ne ići na izvođače koji su već pobjedili na Dori i koji su bili na Eurosongu, već odabrati urbani glazbeni stil, jakog top recentnog izvođača, kvalitetan i snažan vokal u izvedbi i interpretaciji. Ninina biografija sama za sebe govori zašto je u sam vrh izbora upravo došla ona. Želja nam se za 20. rođendan vratiti u Opatiju i u tradicionalnom ozračju proslaviti 20. rođendan najvećeg glazbenog događaja u godini, izjavila je urednica Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u