DOČEK NOVE GODINE U RIJECI

Objavljeno 29.12.2011 - Zabava

DOČEK NOVE GODINE U RIJECI

U subotu, 31. prosinca 2011. godine, u 22 sata, na riječkom Korzu, na pozornici smještenoj uz Trg 128. brigade Hrvatske vojske, počinje program svečanog dočeka Nove godine u organizaciji Grada Rijeke

U novogodišnjoj noći nastupit će riječki Diskurz, istarski Gustafi i Dubioza Kolektiv iz Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik Vojko Obersnel okupljenima će u ponoć, uz šampanjac i taktove valcera, s pozornice čestitati 2012. godinu.

 

Ulazak u 2012. godinu obilježit će se i tradicionalnim vatrometom iznad riječke luke koji počinje u ponoć.

 

Diskurz je mladi riječki punk trojac koji će se na novogodišnju pozornicu popeti u 22 sata. Do sada su izdali dva albuma te EP s instrumentalima U raljama. Svojom su glazbom osvojili publiku diljem Hrvatske, a najavljuju i treći album te turneju u Sjedinjenim američkim državama.

U novu, 2012. godinu, Rijeka ulazi s Gustafima čiji nastup počinje oko 23 sata. Gustafi su autori brojnih hitova, a njihova glazba je mješavina istarske glazbe, bluesa i rocka. Sastav čini desetak glazbenika, a najpoznatiji među njima svakako je pjevač i gitarist Edi Maružin. 

            Posljednji nastupaju Dubioza Kolektiv koji se na pozornici očekuju oko 1 sat, a program završava oko 2.30 sati. Ovaj bosansko-hercegovački band svira mješavinu reggea, duba i rocka, a njihovi društveno angažirani tekstovi  progovaraju o problemima društva.

 

            Gradonačelnik Vojko Obersnel u novogodišnjoj će noći posjetiti riječko rodilište i prvo dijete rođeno u 2012. godini, dežurnu vatrogasnu službu u Krešimirovoj ulici te umirovljenike za koje je slavlje organizirano u bistrou Cres (kod željezničkog kolodvora).

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u