I Hrvati na otvorenju prve svemirske zračne luke

Objavljeno 18.10.2011 - Zanimljivosti

Suborbitalni letovi trajat će dva i pol sata, dok će putnici pet minuta provesti u bestežinskom stanju. Svemirska zračna luka vrijedna je 209 milijuna dolara, a u njoj se trenutačno nalaze i dvije testne svemirske letjelice. Testiranja bi trebala

Nakon što je britanski milijarder Richard Branson, vlasnik Virgin Galactica, prošle godine u listopadu otvorio u New Mexicu pistu prve svemirske zračne luke, nakon nepunih godinu dana otvorena je i prva Svemirska zračna luka Virgin Galactic Gateway to Space.

Otvorenju zračne luke u Las Crucesu nazočili su i predstavnici agencije Ulix Anđelko Ćalušić i Slaven Bonković, koji su licencirani zastupnici Virgin Galactica za Hrvatsku. Prvi svjetski komercijalni organizator svemirskih putovanja do sada je prodao 450 karata za svemirsku avanturu, a oni koji se odluče za taj oblik turizma morat će izdvojiti 200.000 dolara.

Suborbitalni letovi trajat će dva i pol sata, dok će putnici pet minuta provesti u bestežinskom stanju. Inače, svemirska zračna luka vrijedna je 209 milijuna dolara, a u njoj se trenutačno nalaze i dvije testne svemirske letjelice. Testiranja bi trebala biti gotova do kraja iduće godine nakon čega bi trebali početi s prvim letovima.

»Vjerujemo da suradnja s Mojave Areospace Venturesom otvara novu eru u ljudskoj povijesti te nove mogućnosti za čovječanstvo u istraživanju svemira«, kazao je na otvorenju svemirske zračne luke Richard Branson

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u