Danas je u najboljoj marini u Hrvatskoj, podignuta Plava Zastava, te je predstavljen prvi ekološki brod MADE IN CROATIA za potrebe marina

Objavljeno 06.06.2011 - Turizam

Marina Frapa  i ove godine inovacijama dokazuje da je doista najbolja marina u Hrvatskoj.

Svečanost podizanja plave zastave u Marini Frapa raduje uvijek sve, kako djecu i lokalno stanovništvo, tako i vlasnika marine, jer zna da je na pravome putu, na putu ekologije i održivog razvoja.

Plavom zastavom  Marina Frapa se ukrasila  već 11. put zaredom. Primjer je to održavanja vrhunskih svjetskih standarda u marini.

Za dobivanje plave zastave Tatjana Bračanov iz odjela marketinga  je tri mjeseca organizirala sve potrebne dokumente kako bi dokazala da upravo Marina Frapa zadovoljava sve zahtjevne kriterije ove prestižne titule.

Na samom otvorenju bili nazočni i djeca OŠ Rogoznica koji su dobitnici zelene zastave. Mala Klapa je donesla Plavu zastavu izravno kapetanu Branu Skoriću koji ju je sa zadovoljstvom  podigao na najvidljivije mjesto.

Direktorica TZ Rogoznice Franka Karabatić , naglasila je kako ekologija nema alternative te da se ponosi s OŠ Rogoznica i njihovom zelenom zastavom, te s Marinom Frapa i njihovom plavom zastavom. Sve to vrlo je važno za naš turizam i gosti to prepoznaju. Rogoznica i zbog sveg navedenog svake godine bilježi sve bolje rezultate u turizmu, naglasila je Karabatić.

Sve nazočne razveselili su i mandolinski orkestar KOPARIĆI iz Rogoznice s modernim taktovima glazbe na klasičnim instrumentima.

Nakon podizanja Plave zastave, kapetan Marine Frapa predstavio je novi ekološki brod, koji je u cijelosti osmišljen i proizveden u Hrvatskoj. Limarija je proizvedena u Bilicama kod Šibenika , a motori su proizvedeni u Rijeci.

Brod je dugačak 8.5 metara i spreman je za slijedeće funkcije :  gašenje požara, sprečavanje širenja požara s broda na brod, skupljanje otpadnih voda,  skupljanje svih organskih i anorganskih tvari s mora i iz mora. Prototip EKO MARINA broda danas je pušten u funkciju, a nakon testnih godinu dana brod bi trebao ići u serijsku proizvodnju, te je namijenjen svim vrsnim marinama kao EKO standard.

Danas je u Rogoznici bila prava mala EKO fešta, fešta koja je oduševila i mnogobrojne strane turiste.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u