OVA VIJEST JE TAJNA: Gdje u Šibeniku popiti najmirniju kavu?

Objavljeno 28.05.2011 - Turizam

OVA VIJEST JE TAJNA:   Gdje u Šibeniku popiti najmirniju kavu?

Šibenik, poput ostalih gradova u Hrvatskoj ima svoje skrivene ljepote u kojima se može popiti kavica na miru, daleko od gradske vreve, vrućine i gužve

Tajnovito i bajkovito mjesto za bijeg na prvu jutarnju mirnu kavu je SREDNJOVJEKOVNI SAMOSTANSKI VRT „SV LOVRE“

Ovaj vrt radi svakim danom od 8.00 do 23.00 sata i popiti kavu uz mirise mnoštva zdravoga bilja prava je relaksacija.

Ovaj vrt je rijetka znamenitost, jer je jedini samostanski vrt takve vrste u Hrvatskoj , inače ovakvi vrtovi su vrlo rijetki, svega nekoliko u ovom dijelu Europe.

SSMV slijedi poznatu srednjovjekovnu shemu: križna staza, u središtu mali zdenac, jednostavno parterno uređenje obrubljeno šimširom i prekrasnim, starinskim mirišljavim ružama. U četiri polja je zasađeno ljekovito i začinsko bilje. Posebno mjesto pripada zbirci majčine dušice s prekrasnim crvenkastim, ljubičastim, sivkastim, svijetlozelenim i tamnozelenim bojama lišća. Kombinacijom boja zbirka je vrhunska likovna i oblikovna senzacija. Još jedna znamenitost vrta su kapari.

Legenda kaže da je kapare u Šibenik donio Juraj Dalmatinac. Kapari su posađeni u šupljinama zidova te nas podsjećaju na velikog graditelja J. Dalmatinca. S pomoću  jedne korisne „srednjovjekovne“ biljke mogu se povezati kamen, biljka i Juraj Dalmatinac.

Više o ovom mirnom kutku na : http://www.spg.hr/hrv/srednjovjekovni_vrt/

Molimo vas da ovu vijest ne širite dalje kako bi ovaj skriveni kutak i dalje bio SKRIVEN….

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u