10. Dani turizma Grada Krka

Objavljeno 08.10.2016 - Turizam

10. Dani turizma Grada Krka

Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 10. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 12. listopada 2016. godine, s početkom u 10.00 sati, u Valamar Koralj Romantic hotelu.

Zadaća ovog sada već tradicionalnog susreta, uz osvrt na netom završenu turistički sezonu tijekom koje je još ranije nego li prethodne na području Grada Krka ostvareno milijun noćenja, jest zajedničko kreiranje planova za buduće razdoblje, što bi trebalo pridonijeti ujednačenom razvoju svih segmenata destinacijskog proizvoda. Drugim riječima, cilj je, kao i dosad, okupiti sve predstavnike gospodarskog i građanskog sektora da iz vlastitog diskursa rasprave predložene teme kako bi se dobila što jasnija slika funkcioniranja destinacije, odnosno kako bi se sa što više konkretnih zaključaka krenulo u planiranje nadolazećeg razdoblja.

U odnosu na prethodna izdanja Dana turizma, ovogodišnji će imati nešto drugačiji hodogram obzirom da je trenutno u izradi Strategija razvoja turizma Grada Krka za razoblje od 2016. do 2020. godine. Kako se radi o jednome od strateških gradskih dokumenata, početak druženja bit će posvećen upravo raspravi na temu budućeg razvoja te za grad najvažnije gospodarske grane, a nakon predstavljanja dosad definiranog sadržaja Strategije, uslijedit će analiza netom završene turističke sezone tijekom koje se očekuje da svi okupljeni dionici turističke ponude, vodeći se vlastitim interesima, iznesu reference na (dolje) predložene teme. Mišljenja se, također, Turističkoj zajednici Grada Krka mogu dostaviti i u pisanoj varijanti, i to mailom na: tz@tz-krk.hr.

Planirano je da se rasprava moderira temeljem sljedećih tematskih cjelina: (1) komunalna problematika, (2) sigurnost u prometu, (3) funkcioniranje luke, (4) kvaliteta turističkog proizvoda, (5) manifestacije, programi i ostala događanja, (6) turistička ambulanta i zdravstveni servis u turizmu, (7) udruge građana i njihova uloga u turizmu, te (8) autohtoni proizvodi kao gospodarski potencijal i dio turističkog ideniteta.

Hodogram 10. Dana turizma Grada Krka:

10.00 – 11.00
Predstavljanje prijedloga Strategije razvoja turizma Grada Krka 2016. – 2020.

11.00 – 12.00
Rasprava o prijedlogu Strategije

12.00 – 12.30
Pauza

12.30 – 14.00
Analiza netom završene sezone: dojmovi, prijedlozi i sugestije

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u