​Održan #BeActive Night u Osijeku

Objavljeno 27.09.2020 - SportZabava

​Održan #BeActive Night u Osijeku

#BeActive Night, atraktivno noćno vježbanje održano je sinoć od 19 sati, na novouređenom trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi s ciljem poticanja građana na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine.
Osječanke i Osječani vježbali su pod vodstvom poznatih osječkih trenera, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

„Iznimno smo sretni da je nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje događanje #BeActive Night ugostio upravo grad Osijek“, poručio je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

Aktivne legice i lege pozdravili su Darko Dumančić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka i Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije.

Sudionici su vježbali u pet različitih fitness programa koji su posebno za ovu prigodu osmislili osječki treneri Gabrijela Ivanković (Blue gym Sjenjak), Maja Matiša (Plesni klub Kick), Marko Kutleša (Tauros Strength and Conditioning) i Andrej Beck (RCB Osijek) uz gošću iz Zagreba Snježanu Panjkret (DSR Jump In).

U pauzama vježbanja svoje plesno umijeće pokazale su osječke plesne udruge i ustanove Plesni studio Broadway, Plesni klub Kick, Artitudo, KRŠG Rondo i Odsjek za suvremeni ples glazbene škole Franje Kuhača.

Vježbanje pod zvijezdama dodatno je začinio ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman koji je sudionicima postavio #BeActive izazov – izdržaj u uporu.

Noćno vježbanje u Tvrđi održano je u sklopu inicijative Europske komisije Europski tjedan sporta čiji nacionalni koordinator u Hrvatskoj, Ministarstvo turizma i sporta, od 23.do 30. rujna organizira različita sportska događanja putem kojih potiče na tjelesnu aktivnost sve građane, od onih najmlađih do osoba starije životne dobi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u